دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین | دانشکدهها و رشتهها
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که در شمال قزوین و ضلع شمالی آزادراه قزوین- تهران قرار دارد. اکنون ۱۵ هزار دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل هستند و در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی به تربیت دانشجویان متخصص میپردازند.
تصاویر بیشتر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین را اینجا ببینید
مرتضی موسیخانی از زمان راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در سال ۱۳۷۱ تا تیر ۱۳۹۹ ریاست این دانشگاه را بر عهده داشت و پس از ۲۸ سال در تاریخ ۱۷ تیر ۱۳۹۹ در مراسمی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، محمدرضا خانمحمدی خرمی عضو هیئت علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) و نماینده سابق مجلس در حوزه ابهر و خرمدره سرپرست این واحد دانشگاهی شد.
در پی استعفای محمدرضا خانمحمدی خرمی در تاریخ ۳۱ شهریور ۹۹ دکتر طهرانچی در حکمی ناصر حمیدی را با حفظ سمت و بهطور موقت بهعنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین منصوب کرد. ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ مجدد با حکمی از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اصغر کشتکار بهعنوان سرپرست این واحد دانشگاهی منصوب و معرفی شد و تاکنون این مسئولیت را برعهده دارد.
سرزمین قزوین از دیرباز همیشه بهعنوان یکی از مراکز معتبر اشاعه علم و فرهنگ بر تارک تاریخ تمدن ایران اسلامی درخشیده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی بهدلیل تحولات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور، منطقه قزوین نیز وارد دوران تازهای از حیات تاریخی خود شد. لزوم پرداختن به توسعه اقتصادی و تأمین پیشنیازها و ضرورتهای سختافزاری و نرمافزاری آن که به طور مبرم در صنعتی شدن منطقه و ارتقا و تصحیح علمی چرخه تولید تعریف شده بود در مدت کوتاهی چهره شهر را به طور کامل تغییر داد.
از سوی دیگر با توجه به مهاجرت گسترده نیروی انسانی جویای کار و به دنبال آن موضوع افزایش جمعیت، نیازهای به شدت ملموس و تازهای در منطقه به وجود آمد. فعالیت بیش از یک هزار واحد تولیدی صنعتی مهمترین ویژگی این دوره به شمار میرود و در عین حال مؤلفه حساس و چالشبرانگیز تأمین نیروی انسانی متخصص و کارآمد عمدهترین خلأ این فراگرد به حساب میآید.
در سیزدهمین سال پیروزی انقلاب اسلامی به سال ۱۳۷۰ فقدان نیروی انسانی متخصص بهطور مشخص در ارتباط با صنعت و فناوریهای نوین علمی و پاسخگونبودن مراکز محدود و معدود دانشگاهی شهر به این نیاز مبرم ضرورت حیاتی راهاندازی دانشگاه فنی مهندسی مستقل را بیشازپیش مطرح ساخت.
در چنین شرایطی که نزدیک به ۹ سال از راهاندازی و ایجاد هستههای اولیه دانشگاه آزاد اسلامی سپری شده بود، اندیشه شکلگیری دانشگاه آزاد اسلامی در قزوین بر محور فعالیت و فعلیت یافتن رشتههای نوظهور ازجمله کامپیوتر بیش از هر زمان دیگری به یک حقیقت اجتنابناپذیر و ضرورت علمی ناگزیر نزدیک شد.
سال ۱۳۷۱ دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، ابتدا با ۳۶۰ دانشجو آغاز بهکار کرد؛ اما اکنون در این مجتمع عظیم آموزشی، دانشجویان در ۲۰۶ رشته، پنج مقطع تحصیلی و ۶ دانشکده سرگرم آموزشیابی نوین هستند و تاکنون این دانشگاه زمینه ادامه تحصیل بیش از ۷۰ هزار نفر در رشتههای مختلف از سراسر کشور را فراهم کرده است بهنحوی که ۸۰ درصد از دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی استان، دانشآموخته این دانشگاه هستند. نخستین گام در این راه با مساعدت آیتالله باریکبین نماینده ولیفقیه و امام جمعه سابق قزوین و پیگیری علیاکبر صالحی رئیس فعلی سازمان انرژی اتمی برداشته شد.
فعالیت رسمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین از تاریخ ۱۷ تیر ۱۳۷۱ با مساعدت و همیاری مالی و تجهیزاتی دو شرکت تبد و بیدستان آغاز شد. تأمین زمین مناسب بهمنظور استقرار تشکیلات مجتمع مرکزی و ایجاد فضای آموزشی متناسب با رشد دانشگاه از بدو تشکیل هیئت مؤسس در دستور کار بوده است. به همین اعتبار و متعاقب پیگیریهای مستمر؛ کمیسیون ماده پنج با واگذاری ۲۰ هکتار زمین به دانشگاه موافقت کرد. فعلیت یافتن واگذاری این زمین که در شمال شهر قزوین و در جاده امامزاده باراجین(ع) قرار دارد، مستلزم پنج سال تلاش شبانهروزی بود.
نکته قابل ذکر دیگر اینکه با توجه به مشکل مبرم و حاد واگذاری زمین در شهر قزوین زمینی به مساحت ۸ هزار متر مربع در مجتمع ادارات نواب از سوی فرمانداری وقت به دانشگاه تحویل داده شد و در واقع حرکت گسترده آموزشی، اداری دانشگاه بر مبنای ساختوساز و تجهیز همین زمین صورت گرفته است. در سال ۸۰-۷۹ پروژه احداث ساختمان عمران و معماری برنامهریزی و با سرعت غیرقابل وصفی بهصورت نهایی اجرا شد.
دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ۶ دانشکده دارد که همگی در مجتمع شهید عباسپور (باراجین) واقع هستند:
دانشکده مهندسی شماره ۱(برق، رایانه و فناوری اطلاعات)
دانشکده برق و رایانه و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۷۱ راهاندازی و آغاز به کار کرد. این دانشکده اکنون دارای ۲۹ رشته در پنج مقطع تحصیلی است و با ظرفیت ۵ هزار و ۸۱۵ دانشجو حدود ۲۵ درصد آمار دانشجویان کل دانشگاه را تشکیل میدهند. این دانشکده با جذب ۸۶ زن و ۴۳ مرد در رشته مهندسی کامپیوتر- نرمافزار فعالیت خود را در سال ۱۳۷۱ آغاز و در سال ۱۳۷۴ در رشته کاربرد کامپیوتر دانشجو جذب کرد. پس از آن در سال ۱۳۷۶ رشته کامپیوتر- سختافزار و رشته برق - الکترونیک، در سال ۱۳۸۲ رشته مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی برق- کنترل و در سال ۱۳۸۵ رشته مهندسی پزشکی به رشتههای موجود دانشگاه افزوده شد.
در مقطع کارشناسی ارشد رشتههای کامپیوتر - نرمافزار، مکاترونیک در سال ۱۳۸۲، رشته مهندسی فناوری اطلاعات شبکههای کامپیوتری و مهندسی کامپیوتر هوش مصنوعی در سال ۱۳۸۴، رشته مهندسی برق- الکترونیک در سال ۱۳۸۵ و در سال ۱۳۸۷ مهندسی کامپیوتر معماری سیستمهای کامپیوتری و در مقطع دکتری در سال ۱۳۸۷ در رشته کامپیوتر - نرمافزار، دانشکده به پذیرش دانشجو اقدام کرد.
سال ۱۳۹۰ دو رشته مهندسی برق-کنترل و تجارت الکترونیک و نیز سه گرایش در رشته مهندسی مکاترونیک در مقطع کارشناسی ارشد به لیست رشتههای دانشکده افزوده شده است.
دانشکده برق و رایانه و فناوری اطلاعات در چهار طبقه و با فضای ۹ هزار و ۶۸۲ مترمربع بنا شده و دارای ۴۸ کلاس درس بوده که تعداد ۱۷ باب آن مجهز به وسایل سمعی و بصری است. برای حمایت و تسهیل امور پروژهای و تحقیقاتی دانشجویان در مقطع کارشناسی دو باب اتاق با تجهیزات کامل برای دانشجویان مهیا شده و دو باب اتاق نیز برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی مجهز و در اختیار آنها قرار گرفته که در طبقه چهارم دانشکده مرکز تحقیقات مکاترونیک (MRL) واقع و تاکنون موفق به کسب عناوین مختلف در مسابقات جهانی روبوکاپ شده است.
دانشکده معماری و شهرسازی
سال ۷۹ دانشکدهای با عنوان معماری و عمران در واحد قزوین فعالیت خود را آغاز کرد که بعدها در سال ۱۳۹۰ گروه عمران از دانشکده مجزا شده و عنوان دانشکده به معماری و شهرسازی تغییر یافت. در آغاز فعالیت دانشکده شامل رشتههای کارشناسی ارشد پیوسته معماری، کارشناسی پیوسته عمران و کاردانی پیوسته و ناپیوسته معماری و عمران بود. از آن سال به ترتیب رشتههای زیر راهاندازی شدند.
• رشته کارشناسی پیوسته معماری
• رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته معماری
• رشته کارشناسی ارشد طراحی و برنامهریزی شهری و منطقهای
• رشته کارشناسی پیوسته نقشهبرداری
• رشته کارشناسی ناپیوسته معماری
• رشته کارشناسی ناپیوسته عمران
• رشته کارشناسی ناپیوسته نقشهبرداری
• رشته کارشناسی پیوسته شهرسازی
• رشتههای کارشناسی ارشد سازه و کارشناسی ارشد برنامهریزی شهری و کارشناسی ارشد برنامهریزی منطقه
• رشته دکتری شهرسازی
• رشته دکتری معماری
در بیش از ۱۴ سال فعالیت، این دانشکده به لحاظ ساختار اداری نیز گسترش یافته و معاونت آموزشی و معاونت پژوهشی به طور مستقل زیر نظر ریاست دانشکده در حوزه آموزشی و پژوهشی مشغول فعالیت است.
دانشکده فنی مهندسی شماره ۲(صنایع، مکانیک، عمران و نقشهبرداری)
این دانشکده در سال ۱۳۸۴ و در متراژی به مساحت ۱۰ هزار و ۸۴۳ مترمربع و در چهار طبقه آغاز و در سال ۱۳۸۵ ساخت آن به پایان رسید و مورد بهرهبرداری قرار گرفته که محوطهسازی و فضای سبز دانشکده به مساحت ۴ هزار و ۵۶۲ مترمربع است. امکانات دانشکده شامل یک سایت کامپیوتر مجهز به ۱۰ سیستم کامپیوتری، حراست کل دانشگاه، مرکز MIS، صندوق رفاه دانشجویی، شعبه بانک ملی ایران، شعبه بانک صادرات ایران و... بوده و با توجه به مساحت دانشکده و موقعیت کلاسهای آن هر سال در مقاطع مختلف تحصیلی شاهد برگزاری کنکور و مسابقات و امتحانات حوزههای دیگر در آن هستیم.
دانشکده علوم پزشکی و پیراپزشکی
فعالیتهای حوزه علوم پزشکی اختصاص به رشتههای علوم پزشکی واحد دانشگاهی داشته و در راستای دستیابی به اهداف تعیینشده و اجرای فرآیندهای مربوط است.
فعالیتهای اصلی حوزه معاونت علوم پزشکی:
۱- فرآیندهای آموزشی:
برنامهریزی آموزشهای نظری، عملی، کارآموزی و کارورزی بالینی، هدایت و راهنمایی دانشجویان در مسائل آموزشی، انتخاب واحدهای درسی و رعایت انتخاب پیشنیاز دروس، بررسی معادلسازی واحدهای درسی، اخذ مهمانی از واحدهای دانشگاهی بهمنظور پیشگیری از بروز نارسایی در امر آموزش و تحصیل که زیر نظر و با همکاری گروههای آموزشی انجام میشود- پیگیری، اخذ و اجرای بخشنامههای حوزه معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه فرآیندهای آموزشی ازجمله فعالیتهای این حوزه است.
۲- همکاری با حوزه معاونت آموزشی واحد دانشگاهی
این همکاری در زمینههای پذیرش و ثبتنام دانشجویان، ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان، برگزاری آزمون، نظارت و ارزشیابی آموزشی بهعنوان فعالیتهای مشترک دو حوزه صورت میگیرد.
۳- فرآیند جذب هیئت علمی
فعالیتهای این بخش شامل نیازسنجی و اعلام نیاز تعداد، رشته و گرایشهای استادان به معاونت علوم پزشکی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، بررسی مدارک شرکتکنندگان در فراخوان جذب هیئت علمی، انجام بررسی صلاحیت علمی داوطلبان و ارسال پرونده داوطلبان به مرجع ذیربط است.
۴- فعالیتهای دفتر توسعه آموزش علوم پزشکی (EDO)
فعالیتهای این دفتر در راستای دستیابی به اهداف توسعه آموزش در حوزه آموزش علوم پزشکی قرار داشته و شامل فعالیت کمیتههای زیرمجموعه این دفتر است. کمیتههای مختلف این دفتر در موضوعات تدوین و بررسی و نظارت بر طرح درس استادان، کمیتههای مشورتی دانشجویان، ارزیابی عملکرد استادان، توانمندسازی استادان، توانمندسازی دانشجویان فعالیتهایی را برنامهریزی و اجرا میکنند.
۵- فرآیندهای بررسی و ارزیابی سلامت دانشجویان گروههای علوم پزشکی
این فعالیتها با توجه به لزوم بررسی وضعیت سلامت دانشجویانی که در رشتههای علوم پزشکی پذیرفته میشوند و به دلیل غربالگری اختلالات مانع ورود به رشته تحصیلی و نیز تعیین لزوم واکسیناسیون هپاتیت برای دانشجویان انجام میشود. شامل اعلام آزمایشها درخواستی، جمعآوری و بررسی نتایج آزمایشها، معاینه و بررسی وضعیت سلامت دانشجویان، ارجاع به مراکز بهداشت برای انجام واکسیناسیون، تشکیل پرونده سلامت دانشجویان.
۶- فرآیندهای تعاملی
برقراری تعامل و رایزنی با دانشگاه علوم پزشکی استان، سازمانهای مرتبط و بیمارستانها در راستای برنامهریزی آموزشهای دانشجویان گروههای علوم پزشکی بهویژه در بخش آموزشهای بالینی.
۷- همکاری با سایر حوزههای واحد دانشگاهی
بهمنظور پیشبرد اهداف دانشگاه، ارتباط مستقیم بین حوزه علوم پزشکی با سایر حوزهها ازجمله دفتر نهاد نمایندگی رهبری، امور دانشجویی، فرهنگی، مالی، روابط عمومی، کلینیک سلامت برقرار بوده و تبادل اطلاعات مورد نیاز بین حوزهها و مشارکت در تصمیمگیریها و برنامهریزیها صورت میگیرد.
دانشکده مدیریت و حسابداری
دانشکده مدیریت و حسابداری در سال ۱۳۷۸ افتتاح شد و دارای ۳۸ کلاس مجهز به تخته وایتبرد و ویدئو پروژکتور بوده و ظرفیت کلاسهای دانشکده ۶۰ نفر است.
دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی
دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی در سال ۱۳۹۹ با توجه به تعداد زیاد دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری به دو دانشکده مجزا تقسیم شد و رشتههایی مانند تربیتبدنی، حقوق، زبان و مشاوره برای دانشجویان ارائه شده است.
این دانشگاه به علت درآمد بالا و موقعیت مناسب (فاصله نزدیک با تهران) خود توانسته امکانات آموزشی مناسبی برای دانشجویان فراهم آورد. از این امکانات میتوان موارد زیر را ذکر کرد:
حضور استادان برتر کشور
بزرگترین خوابگاه دانشجویی خاورمیانه(دختران)
ایجاد مراکز پژوهشی
چند مرکز تحقیقاتی پیشرفته ازجمله سینتیک و مرکز تحقیقات روبوکاپ و مکاترونیک
یکی از برترین مراکز تحقیقاتی خودروسازی الکترونیکی در خاورمیانه
دارای سه مجتمع آزمایشگاهی گسترده در حوزههای مهندسی برق و مهندسی پزشکی و مهندسی عمران و فناوری بتن
یکی از سرآمدترینهای کشور در حوزه فناوری بتن
برگزاری کارگاه آشنایی با پتنت و نحوه ثبت آن
برگزارکننده کنگره مشترک سیستمهای فازی و هوشمند ایران
نخستین دانشگاه در برگزاری کارگاه آموزشی آزمایشهای مقاومت برشی خاک
سالنهای همایش و سمینار
ازجمله فعالیتهای صورت گرفته در این سالنها، برگزاری سمینارهای مشترک صنعت و دانشگاه بوده که در اختیار دانشجویان قرار گرفته است.
سایت کامپیوتری
سایت کامپیوتری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین یکی از بزرگترین سایتهای کامپیوتری دانشگاهی کشور بوده که در فضایی به مساحت ۲ هزار و ۲۰۰ مترمربع در ضلع غربی دانشگاه واقع است. سایت از دو بخش سایت آزاد و سایت اینترنت تشکیلشده که مورد استفاده دانشجویان است. دانشجویان در این سایت فرصت استفاده از بانک نرمافزاری و ارتباط با سایتهای علمی و انجام پروژه را دارند.
خوابگاهها
با توجه به حضور دانشجویان غیربومی و اهمیت اسکان آنان، حوزه معاونت دانشجویی در آغاز هر سال تحصیلی با توجه به ظرفیتهای موجود اقدام به ثبتنام و اسکان دانشجویان واجد شرایط در خوابگاههای دانشجویی میکند.
مجتمع خوابگاهی لاله
این مجتمع خوابگاهی با مساحت زیربنای ۱۸ هزار و ۵۰۰ متر مربع دارای ۲۲۸ واحد سوییت با ظرفیت ۴ تا ۶ نفره بوده و ظرفیت آن یک هزار و ۲۴۰ نفر و در سال ۱۳۸۶ به بهرهبرداری رسیده که مجهز به نمازخانه، سایت، سالن مطالعه، سالن آتلیه، سالن تنیس روی میز، اتاق پرستاری، سیستم اعلان و اطفای حریق، برق اضطراری، پلکان اضطراری و سیستم ورود و خروج الکترونیکی است.
مجتمع خوابگاهی برادران
این مجتمع خوابگاهی در سال ۱۳۸۷ راهاندازی شده و مساحت زیربنای آن ۱۰ هزار و ۵۳۷ متر مربع بوده و شامل ۴۴ واحد چهار یا پنج خوابه میشود که ظرفیت هر واحد ۱۶ الی ۲۰ نفر بوده که ظرفیت هر اتاق ۴ نفر و ظرفیت کلی این خوابگاه ۷۹۲ نفر است.
خوابگاه شماره هفت برادران
این خوابگاه در سال ۱۳۸۴ راهاندازی شده و شامل ۱۶ واحد ۱۰۰ متری که ظرفیت هر واحد ۱۰ الی ۱۲ نفر و ظرفیت کلی آن یک هزار و ۱۸۴ نفر است.
خوابگاه مرکز تحقیقات دانشگاه
این خوابگاه که در سال ۱۳۹۴ راهاندازی شده شامل هشت واحد چهار و پنج خوابه بوده که ظرفیت هر اتاق چهار نفر و مساحت زیربنای این خوابگاه یک هزار و ۷۰۵ مترمربع است.
خوابگاه اسکان موقت برادران (ویژه دکتری است)
مساحت زیربنای این خوابگاه یک هزار و ۷۰۵ متر مربع بوده و با هشت واحد چهار و پنج خوابه با ظرفیت هر اتاق چهار نفر در سال ۱۳۹۴ راهاندازی شده است.
کتابخانه
کتابخانه آیتالله هاشمی رفسنجانی بهمنظور تأمین نیازهای اطلاعاتی استادان، دانشجویان و پژوهشگران و غنابخشیدن به ادبیات تحقیق با گردآوری مجموعه جامعی از منابع تخصصی و عمومی آماده ارائه خدمات به اعضای است. این کتابخانه برای ارتقای سطح کیفی خدمات و بالابردن میزان رضایت استفادهکنندگان به راهاندازی نرمافزار جامع کتابخانه اقدام کرده که این پایگاه شامل جستوجو در بخشهای کتب فارسی و انگلیسی و پایاننامهها است.
آمار کتابخانه
این کتابخانه شامل ۳۵ هزار ۵۵۰ عنوان و ۹۱ هزار و ۴۵۱ جلد کتاب فارسی و ۳۵ هزار و ۷۵۲ جلد کتاب لاتین، ۱۲ هزار ۶۴۰ جلد پایاننامه، ۹ هزار و ۲۳۰ عنوان مجله فارسی و لاتین و سه پایگاه اینترنتی دانلود مقالات نشریات فارسی و ۶ پایگاه اینترنتی دانلود مقالات نشریات لاتین است.
خدمات کتابخانه
• امانت کتابهای فارسی و لاتین (به غیر از منابع مرجع، نشریات و پایاننامهها)
• جستجوی همه منابع بهصورت آنلاین
• ارائه خدمات استفاده از پایگاههای اطلاعاتی فارسی و لاتین
• ثبت سفارش خرید کتاب مورد نیاز دانشجویان
• تمدید کتب امانتی بهصورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری
• استفاده از فضای سالن مطالعه
• دسترسی آزاد به همه نشریات و پایاننامههای مرجع
تربیتبدنی
مجموعه ورزشی امینی(ویژه بانوان)
• سالن ورزشی چندمنظوره (والیبال، بسکتبال، هندبال، فوتسال) با ظرفیت سکوی تماشاچی ۲ هزار ۵۰۰ نفره
• سالن اختصاصی بدنسازی
• سالن اختصاصی تنیس روی میز
• سالن اختصاصی آمادگی جسمانی
• سالن اختصاصی رزمی
• مجموعه ورزشی روباز ویژه بانوان (زمین چمن- بسکتبال- والیبال- تنیس روی میز- فوتبال دستی)
• استخر اختصاصی
مجموعه ورزشی یادگار امام (ویژه آقایان)
• سالن چندمنظوره (والیبال- هندبال- فوتسال- بسکتبال)
• سالن اختصاصی بدنسازی
• سالن رزمی- جودو
• سالن تنیس روی میز
• سالن شطرنج
• سالن آمادگی جسمانی
• مجموعه ورزشی روباز برادران (زمین چمن- والیبال- بسکتبال- تنیس خاکی- تنیس روی میز- فوتبال دستی)
• استخر اختصاصی
برگزاری مسابقات روبوکاپ آزاد ایران
با توجه به موفقیتهای بسیاری که تیمهای دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در مسابقات رباتیک به دست آوردند این دانشگاه به یکی از قطبهای روباتیک منطقه تبدیل شده و از این رو بهعنوان پیشرو در برگزاری مسابقات روبوکاپ در ایران طرحی را تنظیم و برای فدراسیون جهانی روبوکاپ ارسال کرد. این طرح توسط فدراسیون جهانی روبوکاپ پذیرفته شد و مسابقات روبوکاپ آزاد ایران از سال ۱۳۸۵ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین توسط کمیته ملی روبوکاپ ایران برگزار میشود.
مرکز فناوری و نوآوری سینتک
مجموعه مرکز فناوری و نوآوری سینتک در بهار سال ۱۳۹۵ با هدف ایجاد همافزایی میان چهار مجموعه مراکز تحقیقاتی دانشگاه، مرکز رشد، شتابدهنده و مرکز تجاریسازی و امور اقتصادی شرکتهای دانشبنیان با چشمانداز تبدیل شدن به بزرگترین اکوسیستم تحقیقات و توسعه و کارآفرینی دانشگاهی در کشور شکل گرفته است.
مراکز تحقیقاتی که محور اصلی شکلگیری این مجموعه بوده خود شامل چهار مرکز تحقیقات مستقل که به ترتیب شکلگیری عبارتند از مرکز تحقیقات مکاترونیک با ۹ آزمایشگاه تحقیقاتی در حوزههای روباتیک، کنترل، هوش مصنوعی و نرمافزار، مرکز تحقیقات صنعت ساختمان و بتن، مرکز تحقیقات مهندسی مکانیک و توسعه خودرو با سه آزمایشگاه تحقیقاتی در حوزههای وسایل نقلیه پاک و تکنولوژی مرتبط مانند مدیریت باتری و مرکز تحقیقات مدیریت و بهرهوری است.
۱. مراکز تحقیقاتی
۲. مرکز رشد
۳. شتابدهنده
۴. مرکز تجاریسازی و امور اقتصادی شرکتهای دانشبنیان
آزمایشگاه پژوهشی مکاترونیک MRL
آزمایشگاه تعامل انسان و ربات
انجمن علمی مهندسی صنایع غذایی
انجمن علمی کامپیوتر
تحقیقات صنعت ساختمان CCRC
مرکز تحقیقات مهندسی صنایع و مکانیک
مرکز آموزشهای عملی و کاربردی
کانون زبان دانشگاه
مرکز تحقیق و توسعه علوم کامپیوتر CSRDL
مرکز رشد واحدهای فنآور دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
به این مراکز تحقیقاتی باید مرکز پژوهشهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی قزوین را نیز اضافه کرد. بزرگترین پارک علم و فناوری خاورمیانه در سه فاز طراحی شده که فاز نخست آن در شهریور ۱۳۹۰ افتتاح شد. علاوه بر موارد ذکر شده طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی (آفر)، خودروی الکتریکی (پاراکس)، خودروی هیبریدی (پاراکس)، خودروی خورشیدی (هاوین ۱ و ۲)، موتورسیکلت الکتریکی (پاراکس)، کسب مقام اول جهان در مسابقات پلهای ماکارونی سال ۲۰۱۰ و افتخارات بیشمار در مسابقات روبوکاپ نیز از افتخارات این دانشگاه است.
دانشگاه آزاد اسلامی قزوین:
آدرس: قزوین - بلوار نخبگان - بالاتر از پونک - دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
تلفــــن: ۶-۳۳۶۶۵۲۷۵-۰۲۸ دورنگار: ۳۳۶۶۵۲۷۹-۰۲۸ صندوق پستی: ۱۴۱۶-۳۴۱۸۵ کد پستی: ۱۵۱۹۵-۳۴۱۹۹
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/